DE 4 ongeschreven regels die jij moet te weten VOORDAT...

DE 4 ongeschreven regels die jij moet te weten VOORDAT...

 Leestijd: 1 minuten

Dit zijn de 4 ongeschreven regels die je moet weten VOORDAT je naar een Marokkaanse bruiloft gaat! 💃💃

1. Tijd 🕰️ : GA pas na 19:00! (!!!)
Je hebt de uitnodigingskaart ontvangen en er wordt aangegeven dat je vanaf 18:00 wordt verwacht. Zal ik je een klein geheimpje verklappen? De zaal is om 18:00 nog leeg! Dus kom vooral pas NA 19:00 want iedereen komt pas na 19:00 binnendruppelen. Waarom ze 18:00 aangeven? Dat is voor ons ook nog steeds een raadsel.. 

2. Cadeau 🎁  : GELD
Wat neem je mee als cadeau voor de bruid? Geld 💶 . Geld in een envelop, met je naam erop. Thats it. Dit is de meest gebruikelijke cadeau binnen de Marokkaanse cultuur. Aan wie geef ik deze envelop hoor ik je dan denken. Die geef je bij binnenkomst in de zaal aan de moeder van de bruid.

3. Eten 🌮🍔 : Eet een maaltijd VOORDAT je uit huis gaat!
Ja, dit is eigenlijk een gouden tip want het eten wordt pas rond een uur of 20:00/21:00 geserveerd, in sommige gevallen zelfs 22:00. Begrijp je nu waarom je eerst wat moet eten voordat je uit huis gaat?🤣

4. Kleding 👗 : Caftan of takchita?
Wat doe je aan naar de bruiloft? Zowel een caftan als takchita kunnen. Hangt geheel af van de relatie die je hebt met de bruid. Ben je de beste vriendin/ zus van de bruid dan raden we je een takchita aan. MAAR, overtref de bruid hierin niet, dat is echt een no go. Hulp nodig bij het uitkiezen van de perfecte takchita? Klik hier om een pasafspraak in te plannen.
Ben je een verre kennis/ ex-collega/ buurvrouw en heb je weinig contact met de bruid dan raden we je aan om voor een caftan te gaan. Klik hier om onze caftan assortiment te bekijken.

Weten wat het verschil is tussen deze twee? In deze blog leggen we je alles uit! 

Heb jij nog een ongeschreven regel die wij hebben gemist? En heb je wat aan deze blog gehad? Laat het vooral weten in de comments, en tot de volgende blog! 
 
Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.